Hond springt tegen meisje (7), baasje slaat moeder in elkaar

Een of andere aso in Uden is zijn boekje behoorlijk te buiten gegaan. Zijn hond sprong tegen een 7-jarig meisje op, en de moeder van het meisje zei daar logischerwijze wat van: of meneer de hond even bij zich kon houden, geen onredelijk verzoek, zo lijkt het.

Meneer was van dergelijke woorden echter totaal niet gediend en kon maar op één mogelijke manier reageren: de moeder moest klappen hebben. Zo gezegd, zo gedaan en moeder werd voor de ogen van haar dochtertje meerdere keren vol op haar hoofd geslagen, waarna ze nog trappen kreeg ook.

Moeder en dochter wisten gelukkig weg te komen en werden opgevangen in de nabijgelegen balletschool. Daarmee was het echter nog niet gedaan: de gek was ze achterna gelopen en dook ook in de balletschool op, waar hij de moeder nog meer klappen gaf. 

De vrouw viel op de grond, waar meneer bovenop haar ging zitten en haar keel dicht begon te knijpen. Nadat omstanders een en ander zagen gebeuren koos de lafbek het hazenpad en nog altijd is hij spoorloos.

De politie in Uden probeert vanwege het extreme geweld alles om de man te pakken. Het gaat om een blanke, vermoedelijk niet-Nederlandse man van 1,80-1,85 meter. Hij heeft een mager postuur en kortgeknipt zwart haar. Het hondje heeft een goudgele vacht en is mogelijk een kleine terriër.

Via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 kunnen getuigen of anderen met tips zich melden.