Man met zuurstofmasker wil roken en steekt zijn gezicht in de fik

Dat roken niet de meest gezonde gewoonte op aarde is weet iedereen wel, maar een Chinese man probeerde het onlangs naar een hoger niveau te tillen. De 58-jarige man in Wuhan wist zijn eigen gezicht te verbranden.

Meneer Chen lag aan het zuurstof in het ziekenhuis van Wuhan, waar hij begin januari werd opgenomen met tekenen van een mogelijk ernstige aandoening aan zijn hart, longen of luchtwegen. Uiteindelijk bleek het te gaan om tuberculose en een forse longontsteking en daar werd meneer voor behandeld.

Familieleden en artsen raadden hem stevig aan om toch even niet te roken, want dat is niet al te bevorderlijk voor het herstelproces. Daar trok meneer zich weinig van aan en zo nu en dan toog hij stiekem naar de badkamer, om daar even aan een sigaret te lurken. Op 17 januari ging dat iets te ver: Chen had zijn zuurstofmasker nog op en het hele ding vloog in de hens dankzij de brandende peuk.

Medisch personeel kwam snel op het geschreeuw van de Chinees af en wist hem te helpen, waarbij ze in zijn zakken wat sigaretten en een aansteker vonden. Chen kwam er gelukkig voor hem goed vanaf: de brandwonden bleken niet al te ernstig en hij verkeert in goede gezondheid - op de tuberculose, longontsteking en mogelijke luchtwegproblemen na dan.