Efteling wil sneller groeien

Attractiepark De Efteling heeft de gemeente toestemming gevraagd voor uitbreiding op korte termijn om in 2020 een nieuwe attractie te kunnen openen. Er liggen al plannen om het park in Kaatsheuvel met 8 hectare uit te breiden, maar de Efteling vreest dat de procedures te lang gaan duren.

De Efteling vraagt daarom om een versnelde uitbreiding met ongeveer 3 hectare aan de zijde van toegangsweg N261, zei een woordvoerster vrijdag.

Hoe de nieuwe attractie eruit gaat zien wil de Efteling nog niet zeggen. Als de gemeente Loon op Zand heeft ingestemd met de eerste fase van de uitbreiding zal de nieuwe attractie worden gepresenteerd, vermoedelijk over enkele maanden.

"Wat we de gemeente vragen is extra bouwtijd", zegt bestuursvoorzitter Fons Jurgens in een verklaring. "Het is voor het eerst sinds lange tijd dat de Efteling haar hekken zal gaan verplaatsen. Dat is voor ons een historisch moment en een uitdaging. Het kost voorbereidingstijd. We willen onze gasten in 2020 een nieuwe attractie op het nieuwe terrein presenteren. De extra bouwtijd zullen we hard nodig hebben."

Efteling wil sneller groeien
Efteling wil sneller groeien (Foto: ANP)