'Film Bataclan zal zeker vertoond worden'

De makers van een controversiële film die gebaseerd is op de terroristische aanslag in de Parijse concerthal Bataclan in 2015 hebben gezegd dat de film "op enig moment zeker zal worden vertoond." Dat meldt de BBC. Wanneer en waar de film, een fictief liefdesverhaal dat zich afspeelt rond de aanslag, zal worden vertoond is niet bekendgemaakt.

De geplande uitzending van de film op de Franse televisie werd afgelopen december afgelast omdat volgens de makers "op dat moment nog niet alle nabestaanden en betrokkenen waren ingelicht".

Een nabestaande van een slachtoffer van de aanslag omschreef de film als "schandalig". Ze organiseerde een petitie tegen uitzending die door 46.000 mensen werd ondertekend.

De band Eagles Of Death Metal, die in de zaal optrad tijdens de aanslag, bracht afgelopen november een verrassingsbezoek aan Parijs. Dit gebeurde op een plein vlakbij bij de concerthal. De band speelde onder andere het Duran Duran-nummer Save A Prayer en hun eigen track I Love You All The Time. Het emotionele publiek zong de teksten mee. In de concerthal kwamen op 13 november 2015 90 mensen door geweervuur om het leven.

'Film Bataclan zal zeker vertoond worden'
'Film Bataclan zal zeker vertoond worden' (Foto: BuzzE)