Liverpool bezorgt Manchester City eerste nederlaag van het seizoen

Liverpool heeft Manchester City zondag getrakteerd op de eerste competitienederlaag van het seizoen. The Reds waren op eigen veld met 4-3 te sterk.

Bij de thuisploeg was er een basisplek voor Georginio Wijnaldum, maar recordaanwinst Virgil van Dijk ontbrak vanwege lichte hamstringklachten. De verdediger zag zijn ploeg na negen minuten spelen de score al openen. Alex Oxlade-Chamberlain kreeg de bal aangespeeld op de linkerflank en met een schuiver passeerde hij de kansloze Ederson: 1-0. Vijf minuten voor rust tekende Leroy Sané aan voor de gelijkmaker. Vanaf de linkerflank waagde de vleugelspeler een poging op doel en daarmee verraste hij Loris Karius, waarbij de bal houdbaar leek te zijn.

Na rust kwam de wedstrijd op Anfield pas echt goed los. De gasten waren via Nicolás Otamendi dichtbij een voorsprong, maar de Argentijnse verdediger kopte op de lat. Sadio Mané testte Ederson met een volley, waarna de doelman gestrekt moest om redding te brengen.

Na een uur spelen keek Manchester City tegen de tweede achterstand aan. Roberto Firmino kreeg de bal aangespeeld in het strafschopgebied en zette John Stones weg en met een halve lob maakte hij op subtiele wijze de 2-1. Een minuut later leek de wedstrijd beslist. De ploeg van Josep Guardiola kreeg de bal in de verdediging niet goed weg en Mohamed Salah onderschepte de bal en speelde vervolgens Mané aan. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot de aanvaller uit Senegal bekeken de 3-1 binnen.

De klap voor Manchester City, dat in de 22 voorgaande competitiewedstrijden niet had verloren, werd na 68 minuten spelen nog groter. Ederson speelde de bal in de voeten van Salah en van ruime afstand schoot hij het leer over de uitgekomen goalie: 4-1. Zes minuten voor tijd slaagden de gasten erin om nog wat terug te doen. Het was Ilkay Gündogan die Bernardo Silva in stelling bracht om de 4-2 te maken. In de blessuretijd van de wedstrijd kwam de spanning volledig terug, nadat Gündogan van dichtbij de 4-3 kon binnen tikken, maar een gelijkmaker zou er niet meer volgen.

Manchester City blijft fier aan kop in de Premier League. Manchester United kan het gat maandagavond bij een zege op Stoke City echter tot twaalf punten.