'Microsoft verstuurt meltdown-virus'

Een klein techbedrijf, KHComputers, uit Heiloo probeert óf een slaatje te slaan uit de problemen die onder andere Microsoft op dit moment ondervindt door het meltdownvirus, of ze zijn gewoon wat ongelukkig in hun woordkeuze. Ze melden op Facebook namelijk dat Microsoft zelf het virus verspreid door de update die onlangs is uitgebracht, bedoeld om het lek te dichten. 

In werkelijkheid zorgt de bewuste update wel voor beveiliging, maar kan het er in sommige gevallen ook voor zorgen dat de bewuste computer of laptop tot 30% langzamer gaat werken. De patch is uitgebracht door Microsoft om te voorkomen dat kwaadwillenden Windows-gebruikers misbruiken door de fout die in de nieuwe generatie processoren aanwezig is. 

Een kortstondige eerdere update zorgde er voor dat de computer of laptop in kwestie niet meer wilde opstarten, waardoor dit wellicht onterecht werd aangezien voor verspreiding van het virus, in plaats van het tegengaan. Mensen met een bepaalde combinatie hardware (AMD videokaarten onder andere) kunnen hinder ondervinden van deze problemen. 

Deze update is uiteraard snel na het constateren van dit probleem door MS verwijderd echter mensen die de update al hadden gehad kunnen deze problemen nog steeds ervaren.

Update 22:25 uur
In een reactie laat KHComputers weten dat er volgens hen een lek in de update van Microsoft zit: 

Update 22:4 uur
Een door FOK! geraadpleegde expert laat in een reactie op de bewuste Facebookpost weten dat het 'allemaal wel meevalt' . De paniek die KHComputers lijkt te (willen) zaaien, lijkt daarmee grondig teniet gedaan te zijn. 

Update 13-01 08:44 uur
Inmiddels heeft het bedrijf vrijwel alle reacties verwijderd, het originele bericht aangepast, de mogelijkheid om te reageren uitgezet. Verder hebben ze ondergetekende geblokkeerd. Gelukkig hebben we nog een screenshot. 

Verwijderde reacties door KHComputers (Foto: DJMO)
Verwijderde reacties door KHComputers (Foto: DJMO)

 

Submitter:  Bron: FOK.nl