Darter Veenstra doodsimpel naar kwartfinales Lakeside

Darter Richard Veenstra heeft zich met ogenschijnlijk speels gemak geplaatst voor de kwartfinales op Lakeside. Flyers nam het op tegen de Belg Geert de Vos en vooraf werd nogal het een en ander verwacht: beide heren lieten eerder uitstekend darts zien en dus zou het wel eens een spannende wedstrijd van hoog niveau kunnen worden.

Niks was echter minder waar en dat was vooral te wijten aan De Vos, vorig jaar nog goed voor een plek in de kwartfinales in Frimley Green. De Belg gooide geen deuk in een pakje boter, waardoor Veenstra zelf met matig spel vrij simpel de eerste set kon pakken. Vervolgens ging de Fries alsmaar beter spelen en eindigde hij gewoon met een keurig niveau, terwijl De Vos kansloos bleef: 4-0.

De Duitser Michael Unterbuchner bleef ondertussen indruk maken bij zijn debuut. In de achtste finales was hij dit keer te sterk voor veteraan Martin Phillips uit Wales. Een sterk gooiende Unterbuchner won de eerste twee sets, maar kakte flink in en zag Phillips langszij komen. Toch was hij net op tijd weer van de partij om met een noemenswaardig gemiddelde van 88,88 de wedstrijd met 4-2 naar zich toe te trekken. In de kwartfinales spelen Unterbuchner en Veenstra tegen elkaar.

Bij de dames werden de laatste twee kwartfinales gespeeld. Fallon Sherrock en drievoudig kampioene Lisa Ashton openden de avond en het was allemaal niet best. Het regende afzwaaiers en gemiste dubbels, maar Ashton liet op de beslissende momenten zien de terechte favoriete te zijn: 2-0. Anastasia Dobromyslova was ondertussen veel te sterk voor Lorraine Winstanley. De Russische bereikte zoals gebruikelijk een prima niveau en daarmee veegde ze de erbarmelijk slecht gooiende Engelse van het bord: 2-0.