Mandigers onderuit op Lakeside, Durrant maakt indruk

Voor Willem Mandigers zit Lakeside er weer op. De Nederlandse darter werd in de achtste finales uitgeschakeld door de Welshman Wayne Warren, die eerder Wesley Harms al uitschakelde.

Het spel was behoorlijk wisselvallig en Warren won de eerste twee sets. Toch speelde Mandigers zich nog wel in de wedstrijd, maar bij een 2-3 achterstand zag de Nederlander hoe Warren de wedstrijd met een puike 136-finish uitgooide: 2-4.

Titelverdediger Glen Durrant verscheen vervolgens ten tonele tegen Darryl Fitton, wiens spel in de eerste set werkelijk nergens op leek. Toch ontwikkelde het zich uiteindelijk tot een alleraardigste pot, waarbij prima gescoord werd en waarin Durrant ook netjes was op de dubbels: 4-1.

In de laatste partij van de avond maakten ook de Welshman Dean Reynolds en tweevoudig kampioen Scott Waites er een fraaie vertoning van. De gemiddeldes zakten door een mindere laatste set wat in, maar verder was het niveau prima en was de spanning aanwezig. Reynolds kon echter niet voor een verrassing zorgen en zag Waites met een 112-finish zijn lot bezegelen: 4-2.