Anti-piraterij-app 100.000 keer gedownload

De app van de website Film.nl, een instrument dat de Nederlandse filmsector lanceerde om illegaal downloaden tegen te gaan, is het afgelopen jaar 100.000 keer gedownload. De website werd in totaal meer dan een miljoen keer bezocht. Bestuurslid Hajo Binsberger van de Filmdistributeurs Nederlands (FDN) spreekt van een "groot succes".

Op Film.nl kunnen Nederlandse filmkijkers nagaan of en waar films en series legaal te bekijken zijn. "De website heeft wat opstartproblemen gehad", erkent Binsbergen. "Maar we hebben zowel site als app recent een grote upgrade gegeven. Er zijn ook veel extra titels toegevoegd aan de database en de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid is een stuk beter geworden."

De filmsector gaat Film.nl in 2018 met een grote campagne nog meer onder de aandacht van het publiek brengen. Een andere grote overwinning in de strijd tegen piraterij noemt hij de uitspraak in de zaak Ziggo-Pirate Bay. De rechter stelde dat Ziggo verplicht is om Pirate Bay voor haar klanten te blokkeren.

Anti-piraterij-app 100.000 keer gedownload
Anti-piraterij-app 100.000 keer gedownload (Foto: BuzzT)