Eerste beelden Fallout 4: New Vegas-mod verschenen

De modders achter het ambitieuze project om Fallout: New Vegas in een Fallout 4-jasje te steken hebben de eerste bewegende beelden laten zien. Het doel van mod-team F4NV is niet alleen om New Vegas een makeover te geven met de Creation Engine van Fallout 4, maar ook het uitbreiden en verfijnen van de gameplay behoren tot de plannen.

In de beelden zien we 'the courier' arriveren bij Goodsprings Source, één van de vele locaties in de Mojavewoestijn uit de wereld van Fallout: New Vegas. Wat meteen opvalt zijn de hoge resolutie textures in de omgeving zoals we die kennen uit Fallout 4, en ook het level-systeem lijkt flink op de schop te zijn genomen.

Hoe ver F4NV precies is met de mod is niet duidelijk, en een eventuele releasedatum is waarschijnlijk ook nog ver weg. Begrijpelijk aangezien het uiteindelijk door Fallout-fans in elkaar gezet moet worden. Het is dan ook maar de vraag of een volledige versie uiteindelijk het levenslicht zal zien. Dankzij de Creation Kit die uitgever Bethesda beschikbaar stelt zijn soortgelijke projecten erg in trek, zoals een poging van fans om Skyrim en Morrowind samen te voegen met Skywind, of Skyblivion, een mod die hetzelfde probeert met Oblivion en Skyrim.