Aanvoerder Heracles kan naar New York City

New York City FC heeft serieuze interesse in Joey Pelupessy. Dat heeft de aanvoerder van Heracles Almelo bevestigd in een interview.

"Dat is wel vrij serieus, ja", zegt Pelupessy tegen RTV Oost over de Amerikaanse interesse. "Ik heb zelf niet gesproken met New York, de clubs zijn daar misschien over aan het onderhandelen, maar verder weet ik er eerlijk gezegd niet zo heel veel van. Het is een mooie optie, ik sta voor heel veel dingen open en hopelijk kan ik een keer een mooie stap maken."

Pelupessy is nog nooit in New York geweest. "Maar ik hoor van heel veel mensen dat het een mooie stad is. Maar als ik er heen ga, ga ik er voor het voetballen heen en dat geldt voor elke stap die ik maak." New York City FC is de club waar Andrea Pirlo onlangs zijn carrière beëindigde. De ploeg wordt momenteel gecoacht door Patrick Vieira.

De 24-jarige Joey Pelupessy heeft in Almelo een contract dat na dit seizoen afloopt. Heracles nam hem in de zomer van 2014 over van FC Twente, waar hij ook werd opgeleid. Pellupessy speelde dit seizoen twintig wedstrijden voor zijn club.