Duitse rodelaars domineren en falen in eigen huis

De Duitse rodelploeg zal gemengde gevoelens overhouden aan de World Cup in het eigen Königssee. Op dag één stond er geen maat op de Duitsers, op dag twee werd er vooral gefaald.

Bij de vrouwen moesten de Duitsers het doen zonder de geblesseerde Tatiana Hüfner, maar haar vervangster, de pas 19-jarige Jessica Tiebel, maakte grote indruk. De tiener mocht door Hüfner's afwezigheid debuteren in de World Cup en rodelde zich met plek drie gelijk naar het podium. De winst was voor topfavoriete Natalie Geisenberger, terwijl het Duitse feest compleet was door de tweede plek van Dajana Eitberger.

Ook bij de dubbels lieten de duizenden fans het bier rijkelijk vloeien ter ere van het succes van hun landgenoten. Olympisch kampioenen Tobias Wendl en Tobias Arlt profiteerden optimaal van een forse fout van Toni Eggert en Sascha Benecken in de eerste run, waardoor de huidige nummers één in de wereld genoegen moesten nemen met plek twee. Het jonge duo Robin Geueke/David Gamm deed met plek drie opnieuw van zich spreken, maar lijkt nog nét tekort te komen om een van de twee olympische startbewijzen te mogen ontvangen.

Een dag later was het allemaal anders voor de Duitsers, te beginnen bij de mannen. Felix Loch stond na één run ruim bovenaan, maar vergooide het in de tweede afdaling met een grote fout en eindigde als elfde. Johannes Ludwig en Andi Langenhan werden wel derde en vierde, maar de Oostenrijkers namen de macht: wereldkampioen Wolfgang Kindl won, voor zijn jonge landgenoot Armin Frauscher.

In de estafette ging het vervolgens nog eens fout voor het doorgaans zo dominante Duitse team. Geisenberger en Ludwig hadden bijna vier tienden van een seconde voorsprong opgebouwd, maar Wendl en Arlt vertrokken te vroeg en werden gediskwalificeerd. De zege ging zo naar het Italiaanse team van Andrea Vötter, Dominik Fischnaller en het dit seizoen zeer sterk opkomende tienerduo Ivan Nagler/Fabian Malleier. Die twee krijgen maandag overigens te horen of hun indrukwekkende opmars genoeg zal zijn om een van de twee Italiaanse topteams - Rieder/Rastner en Oberstolz/Gruber - van de Spelen te houden.