Eis 14 jaar cel voor poging tot moord

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag voor de Rechtbank Limburg een gevangenisstraf van 14 jaar geëist tegen een 40-jarige man uit Landgraaf. De man wordt er van verdacht op 25 april 2017 een 39-jarige inwoner van Kerkrade van het leven te hebben willen beroven door met een vuurwapen op hem te schieten.

Het slachtoffer fietste die avond rond 22.00 uur op de Kokelestraat te Kerkrade toen hij vanuit een auto werd beschoten. Buurtbewoners troffen het ernstig gewonde slachtoffer aan en waarschuwden de politie. De politie startte een uitgebreid onderzoek dat uiteindelijk geresulteerd heeft in de aanhouding van de verdachte. De man is poging moord ten laste gelegd.

De officier verwijt de man het slachtoffer opzettelijk en met voorbedachte rade om het leven te hebben willen brengen en eist een gevangenisstraf van 14 jaar Bij het bepalen van de strafmaat is rekening gehouden met de ernst van het feit en de ingrijpende gevolgen voor het slachtoffer dat het schietincident dankzij snel medisch ingrijpen heeft overleefd maar wel een blijvende dwarslaesie opliep.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.