Skeletonster Bos zevende in World Cup Altenberg, Duitse 'Driefachsieg'

Skeletonster Kimberley Bos heeft de World Cup-wedstrijd in het Duitse Altenberg uitstekend afgesloten. De Nederlandse stond na één run op de elfde plek, maar een zeer sterke tweede afdaling bracht haar naar de zevende plaats.

Bos gaat in het World Cup-klassement voorbij aan regerend olympisch kampioene Lizzy Yarnold - die slechts negentiende werd - en de afwezige Amerikaanse Katie Uhlaender. De Edese staat zo op de elfde plek in het klassement, waar een top-12-klassering nodig is om naar de Olympische Spelen te mogen.

De wedstrijd leverde niet geheel verrassend een volledig Duits podium op. De baan in het Oost-Duitse Altenberg werd ooit gebouwd als combinatie van de moeilijkste bochten van alle banen ter wereld, met als idee dat iemand die in Altenberg goed kon sleeën, dat overal wel kon. Door die geschiedenis domineren Duitse rodelaars, bobsleeërs en skeletonners er vaak en dat was vrijdag niet anders.

De winst ging naar Jacqueline Lölling, die vooral in de eerste run ongenaakbaar was. Ze had uiteindelijk 0,13 seconden voorsprong op landgenote Tina Hermann, terwijl de jonge Anna Fernstädt op 0,43 seconden eindigde en zo haar tweede podiumplek ooit pakte.