Politie zoekt doorrijder na ongeval

De politie heeft beelden van een bewakingscamera vrijgegeven in het onderzoek naar een bestuurder die op 23 september 2017 op de Petrus Campersingel in Groningen een voetganger aanreed. In plaats van te stoppen reed de bestuurder met hoge snelheid weg. 

Het 23-jarige slachtoffer liep rond 04.50 uur via het terrein van het UMCG-ziekenhuis naar de Petrus Campersingel. Op het moment dat hij de Petrus Campersingel over wilde steken kwam een auto met hoge snelheid aan rijden uit de richting van het Damsterdiep. Het slachtoffer werd door de auto aangereden en kwam gewond op straat terecht.

Buurtbewoners hoorden de klap van de aanrijding en gingen polshoogte nemen. Zij zagen het slachtoffer op straat liggen en waarschuwden de hulpdiensten. De 23-jarige werd met een ambulance overgebracht naar het nabij gelegen ziekenhuis. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat het slachtoffer hoofd- en beenletsel op had gelopen maar niet in levensgevaar was.

Door de verkeersspecialisten van de politie werd nader onderzoek ingesteld. Op de Petrus Campersingel werden onderdelen van de mistverlichting en een gedeelte van de koplamp van de betrokken auto aangetroffen. Aan de hand van onderdeelnummers die op de aangetroffen onderdelen werden aangetroffen, kon worden vastgesteld dat deze afkomstig waren van een Audi A-3 die gemaakt was tussen 2009 en 2012.

Het is niet uit te sluiten dat de Audi A-3 door de aanrijding met het slachtoffer nog meer schade heeft opgelopen dan de misverlichting en koplamp. De kleur en de uitvoering van de Audi A-3 zijn niet bekend. Het is tot op heden niet gelukt om de identiteit van de bestuurder te achterhalen, daarom is na overleg met het Openbaar Ministerie besloten om de bewakingsbeelden te publiceren.