'9-jarige meisjes mogen trouwen'

Turkije heeft opnieuw een stap richting de vroege middeleeuwen gezet. Het Diyanet İşleri Başkanlığı, kortweg Diyanet genoemd, heeft de heilige boeken nog een keertje goed doorgenomen en zijn tot de conclusie gekomen dat het hartstikke halal is 9-jarige meisjes te trouwen en te bezwangeren.

Handig om te weten is dat Diyanet het ministerie van Geloofszaken in het Islamgekke land is. Je kan er dus de klok op gelijkzetten dat het binnenkort volkomen legaal om je leuter in een nog lang niet volgroeid meisje te steken in Turkije. Mits je er getrouwd mee bent, natuurlijk. Iedereen die de Hadith een beetje kent, weet dat dit geheel in de geest van de 'meest perfecte mens ooit' de profeet Mohammed is. Deze man kreeg niet alleen maar handige ingevingen, die hem persoonlijk vaak goed uitkwamen, maar consumeerde ook zijn huwelijk met Aïsha, toen zijn bruidje de respectabele leeftijd van negen jaar bereikt had. Jongens moeten trouwens iets ouder zijn, zo besloten de Korangeleerden; zij mogen pas trouwen en reproduceren wanneer ze twaalf jaar oud geworden zijn.

Hiermee lijkt Turkije hard op weg om een soort pedofielenwahalla te worden.

Ali Akbar Ërtürk, de woordvoerder van Diyanet, motiveert de beslissing door te zeggen dat het huwelijk bescherming biedt tegen buitenechtelijke relaties. Vrouwen die buiten het huwelijk om seks hebben gehad en/of zelf een beetje willen bepalen wie er aan de toetsen mogen zitten, worden gezien als hoeren binnen de meeste Islamitische culturen. Zij zouden de eer van de familie bezoedelen. Dergelijke dames zijn dan ook veelvuldig het slachtoffer van slutshaming, verbanning of zelfs eerwraak.

Andere landen waar veel Turken wonen, waaronder Nederland, zouden ook nog wel eens te maken kunnen krijgen met deze gelegaliseerde verkrachtingspartijtjes. Vrijwel alle Turkse moskeeën in ons land zijn aangesloten bij Diyanet. Eerder al toonde het TV-programma Undercover in Nederland aan dat het kinderlijk eenvoudig is om een religieus huwelijk af te sluiten in ons land. De kans is aanwezig dat, wanneer de Imam en de Turkse goegemeente er geen probleem mee hebben, de hoeveelheid illegale huwelijken met minderjarigen in ons land zal toenemen. Bijkomend probleem hierbij is dat veel moslims de sharia als belangrijker beschouwen dan de (seculiere) wetten van het gastland.

Update.
Na alle commotie die over de uitspraak is ontstaan in binnen- en buitenland, vindt Diyanet het nodig om wat tegengeluid te geven. Men zou een dergelijke bewering helemaal niet gedaan hebben en dat zou men ook nooit doen. Fok!ker Triggershot (die het Turks machtig is) kwam met een oficiele verklaring van het ministerie van Religieuze zaken na de ophef: 'Kleine meiden die nog geen verantwoordelijkheidsgevoel hebben om een moeder te worden of gezin te stichten, zonder dat ze de psychologische en biologische volwassenheid hebben bereikt te huwen is niet te verzoenen met de Islam, die in het huwelijk de goedkeuring en keuze als voorwaarde stelt. Zodoende heeft onze ministerie nimmer in haar geschiedenis toegestemd met het huwen op jonge leeftijd, noch zal het daar ooit mee instemmen. In de seminars van de Fatwa commissies is er nooit op basis van religieuze referenties steun voor het huwen op vroege leeftijd genoteerd'.