Verloren Call of Duty-weddenschap leidt tot onschuldige dode in Kansas

In Wichita, Kansas is vannacht een dode gevallen na een onenigheidje tussen twee teammaten na een potje Call of Duty.

De twee teammaten, naar verluid bekend onder de aliassen Miruhcle en Baperizer, kregen na het verliezen van een weddenschap ruzie met elkaar. Miruhcle gaf aan zijn teammaat een vals adres en claimde dat dat zijn adres zou zijn. Baperizer gaf dit adres door aan een derde teammaat, genaamd Swautistic, die het verstandig vond om een zogenaamde SWAT-prank uit te voeren. 'Swatting' is helaas een inmiddels bekende prank in de gaming community, waarbij de politie met valse informatie wordt gewaarschuwd over een 'gevaarlijke situatie'.

De politie in Kansas reageerde op de dreiging die één van de Call of Duty-spelers verzonnen had. De hoofdcommissaris van de betreffende politieafdeling meldde later dat er volgens een melding een gewapende gijzeling aan het opgegeven adres plaatsvond. Volgens het telefoontje zou een jongen zijn vader hebben doodgeschoten en zouden de moeder, broer en zus gegijzeld worden. De politie stuurde het gespecialiseerde SWAT-team naar het adres waar een nietsvermoedende, en totaal ongerelateerd aan de ruzie, 28-jarige man thuiszat.

Andrew Finch, zoals het slachtoffer heet, is in navolging van deze melding doodgeschoten door een veteraan in het SWAT-team. De veteraan die het dodelijke schot vuurde, is met verlof gestuurd. Swautistic, de uitvoerder van de SWAT-prank, zou eerder al een valse bommelding gedaan hebben ten tijde van een Call of Duty World League-evenement in zowel Dallas als New Orleans, en zou tevens eerder al andere Call of Duty-spelers hebben bedreigd, waarbij ook de politie is ingeschakeld. De drie betrokken Call of Duty-spelers bij dit incident hebben inmiddels hun Twitter-accounts verwijderd, maar niet voordat Swautistic zich probeerde te verdedigen met de woorden: "I DIDNT GET ANYONE KILLED BECAUSE I DIDNT DISCHARGE A WEAPON AND BEING ASWAT MEMBER ISNT MY PROFESSION".

De verloren weddenschap had overigens een waarde van $1,50.

De manier waarop Miruhcle zijn teammaat uitlokte
De manier waarop Miruhcle zijn teammaat uitlokte