Ronaldo: "Barcelona behandelt Brazilianen slecht"

Ronaldo - de echte - heeft harde kritiek geuit richting zijn voormalige club FC Barcelona. De Braziliaan had het beter naar zijn zin bij rivaal Real Madrid.

Ronaldo speelde een jaartje bij Barcelona, waarna hij in 1997 vertrok naar Internazionale. Tussen 2002 en 2007 droeg de voormalige topspits het shirt van Real Madrid. "Ik voelde me bij Real veel gelukkiger, al had ik in Barcelona ook een heel mooi jaar", begint hij zijn verhaal tegen Esporte Interativo.

"Uiteindelijk was mijn historie met Barça niet zo goed, vergelijkbaar met die van Neymar. Barcelona heeft altijd problemen gehad met Brazilianen; Neymar, Romário, Ronaldinho en ikzelf. We zijn uiteindelijk allemaal slecht door de club behandeld, ondanks onze toewijding en bijdrage", aldus Ronaldo.

Barcelona wordt de laatste maanden genoemd als de mogelijke nieuwe werkgever van Philippe Coutinho. De Braziliaan van Liverpool leek in de zomer al te verhuizen en mogelijk gebeurt het alsnog in januari. De Catalanen haalden voor aanvang van het seizoen wel landgenoot Paulinho binnen.