Taylor gunt Pipe twee legs op WK darts

Phil Taylor staat in de derde ronde van het wereldkampioenschap darts van de PDC. Hij won met 4-0 van Justin Pipe. De zestienvoudig wereldkampioen gaf alleen in de eerste set twee legs af.

Pipe had de hele wedstrijd last van het publiek. Pipe wordt er van beschuldigd dat hij een hoestaanval heeft gefaket in de hoop in de eerste zijn tegenstander Bernie Smith ermee af te leiden. Op de beelden was te zien dat de Engelsman moest hoesten terwijl zijn tegenstander voor de wedstrijd aan het gooien was. Volgens Pipe als Smith was er niets aan de hand.

Met de set op zak begon The Power beter te spelen. Pipe bleef op hetzelfde niveau hangen, maar kon scorend niet meer mee. Zes legs op rij met als slotstuk een bullseye 119-finish was het al 3-0 in sets voor Taylor. Daar kwam een leg bij, om er inmiddels negen op rij te winnen. Pipe wist in de tweede leg van de vierde set zijn tweede 180’er te vinden en kreeg weer eens de kans op de dubbel. Vier pijlen werden gemist en de 96-finish bracht Taylor op matchpoint. Vanaf 66 was het daarop gedaan.

Taylor in de laatste WK naar de laatste zestien. Hij treft daarin Keegan Brown, die won van Zoran Lerchbacher. Pipe druipt af en mag gaan trainen voor het nieuwe seizoen.