Topscorer aller tijden Hamsik bezorgt Napoli de zege, Inter verliest

Napoli blijft aan kop in de Serie A na de 3-2 thuiszege op Sampdoria. Marek Hamšík maakte de winnende treffer voor de ploeg uit Napels en lost daarmee Diego Maradona af als topscorer aller tijden van Napoli.

Hamsik scoorde zaterdagmiddag zijn 116de treffer voor Napoli en dat maakt hem de meest scorende speler van Napoli ooit. Vorige week kwam de 30-jarige Slowaak op gelijke hoogte met Maradona. Hamsik had 464 wedstrijden nodig om tot 116 doelpunten te komen, terwijl de Argentijn maar 259 nodig had om tot 115 treffers te komen.

Door de treffer van Hamsik blijft Napoli koploper in Italië. Juventus, de nummer twee in de stand, komt zaterdagavond in actie tegen AS Roma. Mocht Juventus winnen dan komen ze tot één punt van Napoli.

Internazionale, de nummer drie in de stand, heeft zaterdagmiddag dure punten laten liggen in de strijd om het kampioenschap. De ploeg van Luciano Spalletti verloor met 1-0 van Sassuolo. Na een treffer van Diego Falcinelli kreeg Inter nog wel een strafschop, maar Mauro Icardi zou vanaf elf meter missen.

Door de tweede nederlaag op rij ziet Inter het gat met Napoli groeien naar vijf punten.