Barcelona deelt mokerslag uit aan Real Madrid

FC Barcelona heeft Real Madrid op een grotere achterstand gezet. De Catalanen wonnen in het hol van de leeuw met 0-3.
Voorafgaand aan het duel was het gat tussen beide ploegen elf punten in het voordeel van Barcelona. Hierdoor wist Real Madrid dat er gewonnen moest worden om de spanning terug te brengen in de strijd om het kampioenschap.

Sterk begin Real Madrid

Dat leek de ploeg zich te realiseren, want het elftal kwam sterk uit de startblokken. De Madrilenen zetten fel druk op de defensie van Barcelona en liet de ploeg niet in hun spel komen. Al na twee minuten leek Real Madrid op voorsprong te komen, maar een treffer van Cristiano Ronaldo werd vanwege buitenspel terecht afgekeurd.

De thuisploeg bleef aanzetten en kreeg de beste mogelijkheden. Keylor Navas kreeg tijdens de eerste helft weinig te doen, terwijl Barça-doelman Marc-André Ter Stegen regelmatig in actie moest komen. De keeper zag dat Ronaldo een grote mogelijkheid onbenut liet toen hij een lage voorzetten niet wist te raken. Een paar minuten later was het Karim Benzema die de bal op de paal kopte.

Daarmee kwam Barcelona goed weg, maar de bezoekers hadden ook met een voorsprong richting de kleedkamer te vertrekken. Paulinho haalde vanuit het strafschopgebied hard uit, maar Navas bracht op indrukwekkende wijze redding.

Barcelona komt op voorsprong

Hierdoor stond het na 45 minuten spelen nog altijd 0-0. Maar tijdens de tweede helft veranderde het spelbeeld. Barcelona werd sterker en Real Madrid kwam amper meer voor het doel van Ter Stegen. Het resulteerde na 54 minuten spelen in een 0-1 voorsprong voor Barcelona. Na een fraaie aanval was Luis Suárez het eindstation en de spits faalde van dichtbij niet.

Tien minuten later werd het nog erger voor Real Madrid. De ploeg moest met tien man verder, omdat Dani Carvajal met zijn hand een tegentreffer voorkwam. De rechtsback kreeg een rode kaart en de bal werd op de stip gelegd. Lionel Messi ging vervolgens succesvol achter de bal staan: 0-2.

Gat wordt vergroot

Hierdoor werd het voor Real Madrid met tien man een onmogelijke opgave om de drie punten in Madrid te houden. De ploeg werd wel weer wat sterker, maar het wist maar één echte mogelijkheid te creëren. Gareth Bale kon van dichtbij raak schieten, maar stuitte op Ter Stegen.

Zo leek het bij 0-2 te blijven, maar in de blessuretijd kwam Barcelona op 0-3 door een doelpunt van Aleix Vidal. De invaller schoot raak na een lage voorzet van Messi. Hierdoor loopt Barcelona verder uit op Real Madrid. Het gat tussen beide ploegen is momenteel veertien punten, maar de Madrilenen hebben een wedstrijd minder gespeeld.

Madrid kijkt tegen een achterstand aan van veertien punten. (PRO SHOTS/Action Images)