Roda met grote moeite langs amateurs VVSB

Roda JC heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB Beker. De Limburgers hadden heel veel moeite met tweededivisionist VVSB.

Op een mistig sportpark De Boekhorst in Noordwijkerhout liet VVSB zien waarom het al voor de derde keer op rij minimaal de achtste finales van de KNVB Beker haalde. In het eerste kwartier mocht de thuisploeg echter niet klagen dat Roda al vroeg de leiding nam. Tsiy William Ndenge kopte uit een vrije trap op de lat en Simon Gustafson zag een inzet gekeerd worden door keeper Ruben Valk.

VVSB liet zich daarna ook zien. Tim de Rijk troefde Roda-doelman Hidde Jurjus af, maar de hoek was vervolgens te moeilijk om te scoren. De Rijk raakte de paal en Vladimir Jozic schoot even later naast. De amateurclub bleef voor rust prima overeind en Roda JC werd hier en daar afgetroefd op basis van werklust.

Kort na de pauze kwamen de gasten toch op 0-1. Dani Schahin leek bij een hoekschop zijn tegenstander in de rug te springen, maar zijn rake kopbal werd goedgekeurd. Amper tien minuten later moest Schahin echter alvast gaan douchen. De aanvaller uit Oekraïne kreeg van scheidsrechter Ed Janssen zijn tweede gele kaart te zien.

In de zoektocht naar de gelijkmaker hield Jurjus de Eredivisionist op de been. Hij bracht onder meer redding bij een doelpoging van Frans van Niel. VVSB bleef aandringen en Roda wankelde, maar het bleef bij die ene treffer van Schahin. Voor de cupfighter uit Noordwijkerhout, die in 2016 halve finalist was, is het bekeravontuur dus voorbij.