'Bergkamp woedend over ontslag bij Ajax'

Dennis Bergkamp heeft woedend gereageerd op zijn ontslag bij Ajax. Hij zou directeur Marc Overmars de huid vol hebben gescholden.

Bergkamp kreeg donderdag rond 14:00 uur te horen dat hij net als collega-assistent Hennie Spijkerman en hoofdcoach Marcel Keizer op non-actief werd gesteld. De oud-speler van Ajax, Internazionale en Arsenal kreeg het slechte nieuws te horen van Overmars en algemeen directeur Edwin van der Sar. "Hij heeft ze voor alles en nog wat uitgemaakt", meldt Voetbal International. "Hij was helemaal verbolgen over de gang van zaken."

Volgens VI had het vertrek van Bergkamp ook wel een weekje kunnen wachten. "Hij werd heel belangrijk gemaakt. Ajax wilde dat zo vaak benadrukken. Nu wordt hij dus ook zomaar opzijgezet. Dat is heel opvallend. Maar het is een publiek geheim dat het al langere tijd niet meer goed ging tussen Bergkamp en Overmars."

De 48-jarige Bergkamp was sinds 2011 assistent-trainer bij Ajax. Als lid van het zogenaamde 'Technisch Hart' had de oud-international een belangrijke rol bij de club. Tussen 1986 en 1993 speelde Bergkamp 237 officiële wedstrijden voor de Amsterdammers, waarin hij 122 keer scoorde.