PSV doet zaken en legt gewilde Romero vast

PSV heeft zich donderdag versterkt met Maximiliano Romero. De Argentijnse spits komt over van Vélez Sarsfield en hij maakt in de zomer de overstap.

De achttienjarige spits geldt als een van de grootste beloften in Argentinië. In 2015 was Romero al dichtbij een overgang naar Arsenal, maar vanwege een kruisbandblessure ging die transfer destijds niet door. De Argentijn heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot de zomer van 2023. De Eindhovenaren troeven daarmee onder andere Borussia Dortmund af.

PSV betaalt naar verluidt een bedrag van tien miljoen euro voor Romero, waarbij een gedeelte daarvan uit variabele bedragen bestaat. De jongeling debuteerde in 2016 in de hoofdmacht van Vélez en speelde tot dusver 39 wedstrijden, waarin hij acht keer het net vond. Dit seizoen was hij in tien wedstrijden vier keer trefzeker. 

"PSV wordt mijn eerste club buiten Argentinië, dat wordt een speciale ervaring:", vertelt Romero op de officiële clubwebsite van PSV. "Samen met mijn vader en zaakwaarnemer hebben we besloten m’n carrière elders te vervolgen. Ik hoop de fans veel doelpunten te kunnen laten zien, net als ik bij Vélez heb kunnen doen."