Keizer na bekernederlaag Ajax: "Als je zoveel beter bent, moet je het afmaken"

Ajax verloor woensdagavond na strafschoppen van FC Twente. Marcel Keizer baalt van de uitschakeling in de KNVB Beker.

De Amsterdammers leken zich te plaatsen voor de volgende ronde van het toernooi, want het stond in de negentigste minuut nog altijd met 0-1 voor. Ajax was de betere partij, maar slaagde er niet in de score uit te breiden. In de blessuretijd viel alsnog de 1-1 en vervolgens was FC Twente de betere partij in het nemen van strafschoppen.

"Voetballend hadden we het aardig op de rit, maar je moet het wel afmaken als je zoveel beter bent aan de bal", vertelt Keizer in gesprek met de NOS. "Dat hebben we niet gedaan en dan houd je de tegenstander in leven. Zeker hier, bij Twente, dan vechten ze door tot het laatste moment. Als je niet de 2-0 maakt, dan krijg je zo'n schot om je oren."

Ajax had tijdens de tweede helft niet het overwicht dat het in de eerste helft had. "Ze speelden wat agressiever. We hadden nog steeds een man over achterin, het was niet een tactisch probleem. Ze kwamen wel wat meer op en dat hadden wij in de counter af moeten straffen. Dan beslissen we de wedstrijd, maar dat hebben we niet gedaan."

Er was na afloop van het duel in de media veel kritiek op het wisselbeleid van Ajax. Keizer haalde Frenkie de Jong naar de kant voor Siem de Jong, maar daar had de oefenmeester zijn reden voor. "Frenkie had last van zijn maag. In de rust eigenlijk al, maar hij kon nog even doorbijten. Dan moet je wisselen. Siem erin, Donny wat naar achteren. We hebben twee keer twee dagen rust gehad, dan is redelijk uniek. Drie wedstrijden in zeven dagen. Dan moet je kijken wat er qua fitheid het beste is."