Darter Münch zorgt voor megastunt op WK en schakelt Lewis uit

Darter Kevin Münch heeft op het wereldkampioenschap in het Londense Alexandra Palace voor een daverende sensatie gezorgd. De 29-jarige Duitser schakelde in de eerste ronde niemand minder dan tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis uit.

Münch moest eerst nog een partij in de voorrondes spelen, waarin hij het opnam tegen de Rus Aleksandr Oreshkin. Daarin was The Dragon duidelijk de betere en met de nodige moeite - twee handen matchdarts gingen ernaast - klaarde hij het karwei. 

Vervolgens stond Lewis te wachten en de Engelsman won de eerste set gewoon, waarna hij op 2-0 kwam in set twee. Toch draaide Münch dat om en de Duitser trok de stand in de wedstrijd zelfs weer gelijk.

Vanaf 1-0 in de derde set begon het pas écht te lopen bij Münch. De 180'ers vielen alsof het geen enkele moeite kostte en met fantastische finishes van 158 en 118 sleepte hij de set naar zich toe.

Münch ging door, gooide er nog een 124-finish achteraan en zag dat Lewis het simpelweg niet meer bij kon houden, waarna de Duitser het afmaakte: 3-1. In de tweede ronde speelt hij tegen een Spanjaard, Cristo Reyes of Antonio Alcinas.

Eerder op de avond kwam John Henderson in actie tegen de Fin Marko Kantele. Het Golvend Galjoen uit Schotland gooide zijn volle gewicht in de strijd en Kantele kon daar weinig tegen doen: 3-0. Henderson speelt hierna tegen de als vierde geplaatste Noord-Ier Daryl Gurney.

Adrian Lewis - Kevin Münch (Bron: PDC)
Adrian Lewis - Kevin Münch (Bron: PDC)