PVV: 'Stop linkse indoctrinatie in ons onderwijs'

De PVV eist uitleg van de minister van OCW over de schoolopdracht aan leerlingen van het Gregorius College waarbij zij “Wilders rot op” moesten zingen.
Deze vorm van indoctrinatie is totaal onacceptabel en geeft eens te meer aan dat ons onderwijs verziekt is door leraren die onze leerlingen dagelijks bestoken met hun eigen linkse politieke standpunten aldus de PVV. 

PVV-woordvoerder onderwijs Harm Beertema: “Leraren dienen kennis en kunde over te brengen en zich in ieder opzicht te onthouden van politiek activisme en indoctrinatie van hun leerlingen. Leraren dienen zich in de klas neutraal te uiten. Ze dienen hun eigen politieke voorkeuren, welke dat ook zijn, niet mee de klas in te nemen. Dinsdag zal ik mondelinge vragen stellen om opheldering te vragen aan de minister over deze onacceptabele vorm van politieke indoctrinatie.”

Update 10:10 uur
Reactie theaterbureau
Inmiddels heeft het bureau DOX, dat de workshop op het Gregorius College verzorgde (in maart, het filmpje is al negen maanden oud), gereageerd. Volgens Marjo Vaessen van DOX is het filmpje namelijk 'niet in de context getoond'. Het thema van de werkweek was 'Opstand', waarbij de Nederlandse politiek en de Amerikaanse verkiezingen belangrijke onderwerpen waren. Vaessen: "Het thema werd daarbij van vele zijden door de leerlingen belicht. Het fragment laat één van de kanten zien. Het is ons niet duidelijk waarom specifiek deze scène is uitgekozen en niet een van de andere. Het doel van de week was juist om alle verschillende aspecten te verkennen, en niet één specifiek standpunt. We vinden het jammer dat het filmpje zo uit zijn context getoond wordt. DOX vindt in haar werk en educatie het benadrukken van veelzijdigheid juist erg belangrijk."

De school zelf heeft nog niet gereageerd. Het filmpje komt van de moeder van een aanwezige leerling, die bij de school heeft geklaagd maar naar eigen zeggen geen reactie kreeg, en haar kind daarop van school haalde.