Opnieuw zege voor Van der Poel

Zaterdag heeft Mathieu van der Poel de vierde wedstrijd van de DVV-Trofee in Essen gewonnen. Voor de renner van Beobank-Corendon was het de zestiende zege van het seizoen. Op de tweede plaats finishte Laurens Sweeck. Toon Aerts werd derde.

Na een rustperiode van twee weken stond bijna het volledige peloton vandaag weer aan de start. Met het oog op het wegseizoen koos Wout van Aert voor een langere rustperiode en David van der Poel verkoos een cross in Frankrijk.

In de eerste ronde reden Van der Poel, Aerts en Tom Meeusen vijf seconden weg bij de achtervolgers. Bij het ingaan van de tweede ronde versnelde Meeusen. Ploeggenoot Van der Poel liet een gaatje vallen en Meeusen kon enkele meters afstand nemen. De Belg reed echter met zijn stuur tegen een paaltje en moest door een kapotte rembeugel noodgedwongen van fiets wisselen met als gevolg dat hij de aansluiting met de kop verloor.

Op het einde van ronde twee versnelde Van der Poel en kwam solo aan kop. Sweeck probeerde de oversteek naar Van der Poel te maken maar dit lukte pas in de vierde ronde. Pas na verschillende aanvalspogingen wist Van der Poel de renner van ERA-Circus weer te lossen. De Nederlander reed onbedreigd naar de finish en boekte zijn zestiende overwinning van het seizoen. Sweeck wist de tweede plaats te behouden en Telenet-Fidea renner Aerts werd derde.

De wedstrijd bij de vrouwen werd opnieuw een prooi voor Sanne Cant. De regerend wereldkampioene versloeg Nikki Brammeier en Katie Compton. Voormalig wereldkampioene veldrijden, mountainbiken én op de weg Pauline Ferrand-Prévot maakte voor het eerste dit seizoen haar opwachting in een cross. De Française werd vierde.

Uitslag mannen
1. Mathieu van der Poel (NED)
2. Laurens Sweeck (BEL)
3. Toon Aerts (BEL)
4. Corné van Kessel (NED)
5. Lars van der Haar (NED)
6. Michael Vanthourenhout (BEL)
7. Jens Adams (BEL)
8. Tom Meeusen (BEL)
9. Tim Merlier (BEL)
10. Jim Aernouts (BEL)

Uitslag vrouwen
1. Sanne Cant (BEL)
2. Nikki Brammeier (GBR)
3. Katie Compton (USA)
4. Pauline Ferrand-Prévot (FRA)
5. Loes Sels (BEL)
6. Sophie De Boer (NED)
7. Ellen Van Loy (BEL)
8. Evie Richards (GBR)
9. Ceylin Del Carmen (NED)
10. Kim Van De Steene (BEL)