PlayStation 4 is meer dan 70 miljoen keer verkocht

Sony heeft sinds de introductie van de console in november 2013 tot en met 3 december van dit jaar meer dan 70,6 miljoen PlayStation 4's verkocht aan consumenten. Daarbij zijn er ondertussen meer dan 617,8 miljoen games verkocht, fysiek en digitaal.

PlayStation VR is ondertussen meer dan twee miljoen keer verkocht. Daarbij zijn dan 12,2 miljoen VR-games fysiek en digitaal verkocht. Volgens Sony zijn er ondertussen al 150 VR-titels beschikbaar. Nog eens 130 VR-titels zijn in ontwikkeling om uit te komen voor het eind van 2018.

"We zijn heel blij dat zoveel mensen genieten van het unieke entertainmentaanbod van PlayStation 4 en dat een opkomende technologie zoals PlayStation VR steeds meer grip krijgt", zei Andrew House, voorzitter van Sony Interactive Entertainment. "Ik kan onze fans en partners niet genoeg bedanken. Hun steun, sinds de lancering van de allereerste PlayStation in 1994, heeft ertoe bijgedragen dat PlayStation een van de grootste consolegaming-netwerken ter wereld is geworden. We zullen nauw blijven samenwerken met partners om dit momentum te behouden en standvastig blijven om PS4 de beste plaats om te spelen te maken."

PlayStation 4