Situatie Nouri is 'redelijk stabiel'

De situatie van Ajax-speler Abdelhak Nouri is 'redelijk stabiel', zo schrijft de Volkskrant zaterdagochtend.

Nouri is bij verlaagd bewustzijn en hij lag een tijdje in een revalidatiekliniek. Daar viel volgens broer Abderrahim licht herstel te ontwaren. Hij meende soms zelfs reacties op het gezicht van zijn broertje te zien, waaronder een glimlach. "Dat was het mooiste moment van zijn leven", citeert de Volkskrant.

De 20-jarige Nouri kreeg in juli tijdens een oefenwedstrijd van Ajax tegen Werder Bremen last van hartfalen. Door een zuurstoftekort liep hij blijvende en ernstige hersenschade op. Zijn familie heeft bij een neurochirurg in Miami een second opinion gevraagd om in te schatten hoe groot de kans op herstel is. Over de uitkomst daarvan wil de familie voorlopig niks kwijt.

Abderrahim Nouri vergeet nooit meer hoe hij zijn broertje in het ziekenhuis in Oostenrijk zag liggen. "Ze hielden Appie in slaap in het ziekenhuis van Innsbruck om het herstel te bespoedigen. Alles leek normaal, alles leek goed te komen." Een paar dagen later kwam het slechte nieuws. "Mijn vader zat links naast me. Mijn moeder zat rechts. Mijn oom was er ook bij. De professor zei dat als Appie ooit nog wakker zou worden, hij nooit meer zou kunnen lopen, praten, zelfstandig eten of zien."

"Mijn vader tikte me aan. Ik moest hem vasthouden. Hij viel weg", aldus Abderrahim. "We hebben hem met de voeten omhoog gelegd, om het bloed naar het hoofd te laten stijgen."