Pogba: "Duitsland is nóg sterker geworden"

Paul Pogba kijkt met Frankrijk uit naar het WK in Rusland. Op het vorige grote toernooi wisten de Fransen wereldkampioen Duitsland te verslaan.

Les Bleus pakten in eigen land ten koste van de Duitsers een finaleplek op het EK van vorig jaar. "Duitsland wil vast revanche daarvoor, maar het is een WK en geen Duits kampioenschap", zei Pogba in Sport Bild over de mondiale eindronde van komende zomer. Frankrijk en Duitsland kunnen elkaar vrijdag niet loten, omdat ze allebei in pot 1 zitten.

Pogba greep met zijn land naast de Europese titel en dus heeft ook zijn elftal in Rusland iets goed te maken. "Ik ga daar met Frankrijk naartoe om het toernooi te winnen. Wij willen wereldkampioen worden", aldus de middenvelder van Manchester United. De Fransen pakten de titel in 1998 en in 2006 waren ze verliezend finalist.

De 24-jarige Pogba denkt dat Duitsland één van de beste titelkandidaten is. "Ze zijn nu nóg beter dan vorig jaar op het EK en ze horen absoluut bij de favorieten. Maar wij hebben ons in de breedte versterkt en we hebben zelf ook een jonge en hongerige ploeg."