Trump maakt reclame voor CNN

De advertentie-inkomsten van CNN zijn het afgelopen jaar met negen procent toegenomen, ondanks veelvuldige beschuldigingen van de Amerikaanse president Trump dat het netwerk nepnieuws produceert. Omgekeerd profiteert Fox News niet van Trumps lofuitingen. Daar daalde de inkomsten met twee procent, meldt The Independent.

Bij MSNBC stegen de inkomsten zelfs 22 procent, wat bekend werd een dag nadat Trump het op Twitter over hun 'slechte waardering' had. De New York Times, die door de president werd weggezet als 'vijand van het volk', haalt inmiddels honderduizend nieuwe abonnees per kwartaal binnen. Dat is drie tot viermaal zoveel als voor Trumps verkiezing, blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau SMI.

Analist Alice Enders denkt dat Trump voor een heleboel gratis publiciteit zorgt. "Hij maakt feitelijk reclame tegenover mensen die Trump maar niks vinden. Bovendien bevinden de waarderingscijfers voor de president zich op een dieptepunt en zakken nog steeds."

"Mensen denken, Donald Trump heeft een hekel aan de New York Times; het zal dus wel een goeie krant zijn", voegt ze eraan toe.

"In de VS bestaat het idee dat de aanhang voor Trump zich in een heel harde kern aan het terugtrekken is. Deze cijfers ondersteunen dat idee", aldus Ben Fenton, voormalig correspondent van de Financial Times.