'Conor McGregor in dronken bui slaat maffiavriendje'

Een door de Ierse politie omschreven als 'niet nader genoemde beroemdheid uit Ierland', heeft zondagnacht ruzie lopen zoeken in een kroeg in het Ierse Crumlin, toevallig het geboortedorp van de MMA-superster Conor McGregor.

De man sloeg een maat van maffioso Graham 'The Wig' Whelan na een kort opstootje in een bar met de welluidende naam The Black Forge. Diverse aanwezigen repten op social media al van dit korte gevecht en werd de naam van McGregor veelvuldig genoemd als beschonken aanjager van de ruzie.

Het 50-jarige slachtoffer is goed bevriend met een hooggeplaatste mafioso van de gevreesde Kinahan-clan en het verhaal gaat dat hij een ruzie tussen McGregor en een niet nader genoemde bezoeker wilde sussen, waarna hij tweemaal in het gezicht werd geslagen. De dader werd na dit opstootje door zijn vrienden snel de kroeg uitgewerkt en koos het hazepad.

De Ierse politie is bekend met het voorval, maar voorlopig is er nog geen aangifte van mishandeling gedaan door de vermeende slachtoffers, gasten van de pub, of de beheerder van de pub. De politie denkt wel dat dit voorval een gevolg is van een ander opstootje van dezelfde 'bekende Ierse sportman' eerder deze maand.

In ieder geval lijkt het inmiddels wel duidelijk te zijn dat de dader McGregor moet zijn. Het lijdend voorwerp zette dinsdag in ieder geval een cryptische videoboodschap op Instagram met de tekst: 'de beroemdheid'.

Voor degenen die onderstaande Instagramvideo niet kunnen zien, klik hier. 

 

The celebrity

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) onNov 27, 2017 at 8:43pm PST