'Sneijder op weg naar MLS-debutant'

Wesley Sneijder heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Nice al gespeeld. De middenvelder wordt gelinkt aan Los Angeles FC.

Het Algemeen Dagblad meldt dat zijn zaakwaarnemer Guido Albers deze week praat met een afvaardiging van de club die in 2018 zal debuteren in de Major League Soccer. Sneijder en zijn vrouw Yolanthe zouden zelf wel helemaal open staan voor een avontuur in de Verenigde Staten. Het contract van de Oranje-international bij Nice loopt komende zomer af.

Maandag werd duidelijk dat de 33-jarige Sneijder vanwege een hamstringblessure pas na de winterstop weer in actie kan komen voor Nice. De routinier speelde tot nu toe pas acht duels voor de Franse club, omdat hij vaak niet fit genoeg was. Mogelijk heeft hij zijn laatste wedstrijd dus al gespeeld.

Amerika kan het zesde land worden waar Wesley Sneijder zijn kunsten zal laten zien. Na zijn doorbraak bij Ajax droeg hij het shirt van Real Madrid, Internazionale, Galatasaray en nu dus Nice. Afgelopen zomer werd hij ook al gelinkt aan Los Angeles FC, maar van een transfer kwam het toen nog niet.