Barcelona genaaid door ontbreken doellijntechnologie

Het gat tussen Barcelona en Valencia blijft vier punten. Het treffen tussen de nummer één en twee van Spanje eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Valencia doet het dit seizoen uitstekend en stond voorafgaand aan het duel vier punten achter op koploper Barcelona. Een overwinning op de Catalanen zou betekenen dat de club dit seizoen serieus mee kon gaan strijden om de titel. Tijdens de openingsfase had de ploeg echter veel moeite met de bezoekers.

Barcelona begon het duel goed en liet Valencia niet in hun spel komen. De thuisploeg moest het balbezit aan het elftal van Ernesto Valverde laten en liet zich ver terugzakken. Maar ondanks de overmacht van Barcelona, wist het weinig kansen te creëren.

Na een half uur spelen had Barcelona op voorsprong moeten komen toen doelman Neto blunderde op een schot van Lionel Messi. De bal belandde achter de doellijn, maar opmerkelijk genoeg ontbreekt doellijntechnologie nog altijd in een miljoenencompetitie als de Spaanse. De scheidsrechter zag de loepzuivere goal niet en weigerde naar de middenstip te wijzen. Daarmee werd Barcelona een voorsprong ontnomen, die het wel had moeten krijgen.

Zeg het maar: goal of geen goal? En is doellijntechnologie 'te modern', of moet het voetbal toch eens gaan kijken hoe een en ander zo snel mogelijk eerlijker gemaakt kan worden, zoals in vrijwel elke andere sport?