Arsenal in blessuretijd langs Burnley, City laat langs Huddersfield

Arsenal heeft zondagmiddag in de absolute slotfase van het duel met Burnley een zege geboekt. De ploeg staat nu vierde in de Premier League.

Arsenal was bezig aan een wisselvallige reeks wedstrijden. Zo werd voor de interlandbreak met 3-1 verloren van Manchester City en na de break werd aartsrivaal Tottenham Hotspur met 2-0 verslagen. Donderdagavond ging de ploeg in de Europa League met 1-0 onderuit bij 1. FC Köln.

Lang leek er zondag geen winnaar te komen op Turf Moor. In de tweede minuut van de blessuretijd in de tweede helft kreeg Arsenal een strafschop na een overtreding op Aaron Ramsey. Alexis Sánchez ontfermde zich over de bal en faalde niet: 0-1.

Het was het derde competitiedoelpunt van de Chileen dit seizoen. Daarmee hielp hij Arsenal aan de zege en aan de vierde plek doordat het Tottenham passeerde, nadat the Spurs zaterdag op eigen veld niet verder kwamen dan 1-1 tegen West Bromwich Albion.

Huddersfield Town - Manchester City
Manchester City blijft maar winnen in de Premier League. Op bezoek bij Huddersfield Town pakte de ploeg de winst in de slotfase. Nicolás Otamendi was in de eerste helft het dichts bij de openingstreffer, maar een schot van de centrale verdediger ging rakenlings over.

Sergio Agüero zag Jonas Lössl redding brengen op zijn schot, waarna Raheem Sterling treuzelde bij de rebound. Op slag van rust kwam de thuisploeg zowaar op voorsprong. Uit een hoekschop verdween de bal via het lichaam van Otamendi achter de geslagen Ederson: 1-0.

Twee minuten na rust kreeg Manchester City direct een honderd procent kans om op gelijke hoogte te komen. Na een overtreding op Sterling mocht Agüero aanleggen voor een strafschop en de Argentijnse spits faalde niet: 1-1. De ongeslagen koploper van de Premier League ging op jacht naar de voorsprong en uit een vrije trap raakte Leroy Sané de lat.

Josep Guardiola nam geen genoegen met een punt en besloot centrale verdediger Vincent Kompany te vervangen door spits Gabriel Jesus. De Spanjaard hoefde daar ook geen genoegen mee te nemen. Zes minuten voor tijd kon Sterling de bal gelukkig binnenwerken: 1-2.

Southampton won met 4-1 van Southampton, onder meer dankzij twee snelle goals van Charlie Austin kort na rust.