Boze moeder: Doornroosje is #metoo

Sprookjes als Doornroosje zijn schuldig aan het inwortelen van fout seksueel gedrag bij kinderen. Althans, dat roept mafklapper Sarah Hall op Twitter. Hall is moeder van een zesjarige jongen en maakt zich druk over seksueel misbruik in sprookjes. Ze pleit er dan ook voor dat bijvoorbeeld Doornroosje niet langer wordt voorgelezen op school.

Tijdens het voorlezen van het book aan haar zoontje Ben besefte de bezorgde moeder zich dat ze een potentiele verkrachter aan het opvoeden was door hem een sprookje voor te lezen dat kinderen leert dat het oké is om een vrouw te kussen als ze slaapt.

Doornroosje wordt wakker gekust door een prins, maar zij geeft helemaal nooit toestemming om gekust te worden. Sterker nog; ze sláápt zelfs en dat is op z'n minst aanranding. Hoe dan ook is het absoluut geen goed voorbeeld voor kinderen.

Smerig seksistisch aanrandingsgedrag in kindersprookjes
Smerig seksistisch aanrandingsgedrag in kindersprookjes 

Hall's ogen werden definitief geopend door de #MeToo discussie, zo vertelt ze tegen Britse media. Zo zouden er nog veel meer sprookjes zijn met het probleem van 'kussen zonder toestemming'.

Hieronder een video van het voorval. Let op; kan schokkende beelden bevatten!