Bruno Mars aangeklaagd door geldbeluste fotografe

Bruno Mars kan een rechtszaak tegemoet zien van een fotograaf. De zanger postte in juni een foto van zichzelf op 4-jarige leeftijd op social media en de vrouw die de betreffende foto destijds heeft gemaakt wil nu uiteraard geld zien, aldus TMZ.

Op de foto staat Bruno met een heel klein gitaartje afgebeeld, liggend in een auto. De zanger schreef er als tekst bij: "Als je te ongeduldig bent voor 'Throwback Thursday', dan plaats je gewoon een terugblik op woensdag. Dit was in 1989." Mars plaatste het schattige kiekje op zijn Instagram, Facebook en Twitter en kreeg maar liefst 1,2 miljoen likes.

Vooral dat laatste is fotografe Catherine McGann niet ontgaan. Ze rook meteen geld en zegt Bruno nooit toestemming te hebben verleend om haar foto te gebruiken en klaagt hem daarom nu aan, evenals zijn platenmaatschappij Warner Music. Volgens haar gaat het hier om onrechtmatig gebruik van haar werk.

Fotografen gaan vaker op dergelijke dubieuze manieren te werk. Juridisch staan ze in veel gevallen in hun recht, maar moreel gezien vinden velen de praktijk volkomen verwerpelijk.

Bruno Mars aangeklaagd door fotograaf
Bruno Mars aangeklaagd door fotograaf (Foto: BuzzE)