Neverwinter Nights wordt gepimpt

De aankondiging dat ontwikkelaar Beamdog de legendarische RPG Neverwinter Nights gaat oppoetsen is uitgelekt. De verbeterde versie krijgt alle uitbreidingen, ondersteunt 4K, huidige mods en werkt zelfs met je oude savegames. Beamdog heeft in het verleden RPG-games zoals Baldur’s Gate, Icewind Dale en Planescape Torment gepimpt, dus ze hebben er ervaring mee.

Beamdog gaat de UI aanpassen, zodat deze beter meeschaalt op hedendaagse resoluties. Ook krijgt het grafisch gezien meer toetsers en bellen, zoals post-processing, pixel shaders, contrast en depth of field. Alle savegames en mods werken probleemloos met de Enhanced Edition, wat het oppakken van dit pareltje extra leuk maakt. In de multiplayer kun je met maximaal 64 gamers tegelijk rondstruinen in Neverwinter.

NWN - Gameplay

Er is waarschijnlijk geen RPG die ik zo intens en vaak heb gespeeld als Neverwinter Nights. De voorgaande remasters van Beamdog zorgden ook voor een port naar tablets, wat een nieuwe spelervaring kan bieden. Hopelijk gebeurt dit ook hier. Neverwinter Nights: Enhanced Edition gaat waarschijnlijk rond de €20,- kosten.

NWN - cover poster