Blokkeerders A7 mogelijk strafrechtelijk vervolgd

De voorstanders van Zwarte Piet die zaterdagochtend de A7 bij Joure hebben geblokkeerd, worden mogelijk strafrechtelijk vervolgd. De politie hield tijdens de opheffing van de blokkade geen mensen aan omdat ze voorrang wilde geven aan het weer vrijmaken van de weg. Maar er zijn wel namen genoteerd van de mensen die meededen aan de blokkades. "In samenspraak met het Openbaar Ministerie wordt gekeken of het een strafrechtelijk vervolg zal krijgen", aldus de politie.

Met de blokkade werden twee bussen van de 'actiegroep' Kick Out Zwarte Piet tegengehouden. Ze waren op weg naar de intocht in Dokkum om te demonstreren. Vanwege de vertraging door de wegversperring werd de demonstratie verboden, waardoor de bij de intocht aanwezige kinderen ongestoord van hun feestje konden genieten.

Of ook de agenten worden vervolgd die tijdens stakingsacties de snelwegen blokkeerden omdat zij meer salaris wilden is nog onduidelijk. Ook moet nog blijken of de demonstranten die in Rotterdam de Erasmusbrug blokkeerden (zie hieronder) eveneens strafrechtelijk zullen worden vervolgd of dat het OM toch iets selectiever te werk gaat.

De hypocrisie van KOZP
De hypocrisie van KOZP
Blokkeerders A7 mogelijk vervolgd (Foto: ANP)