Druk op Bosz neemt toe na nederlaag bij Stuttgart

De druk op trainer Peter Bosz bij Borussia Dortmund begint flink toe te nemen. De ploeg van de Nederlander ging vrijdagavond onderuit bij VfB Stuttgart, de nummer elf in de Bundesliga.

Sterspeler Pierre-Emerick Aubameyang werd door Bosz een wedstrijd buiten de selectie gehouden, omdat de Gabonees te laat was op de training. De doelpuntenmachine, goed voor tien goals in elf wedstrijden, was daar allerminst gelukkig mee en die onrust zal na vrijdag zeker niet tot rust komen.

Al na vijf minuten ging het fout voor Borussia: Bosz zag hoe geklungel in de verdediging ervoor zorgde dat Chadrac Akolo de 1-0 in een leeg doel kon tikken. Dortmund trok wel ten aanval en werd beloond: Maximilian Philipp schoot kort voor rust de rebound binnen nadat keeper Rob Robert Zieler een penalty van André Schürrle aanvankelijk gestopt had.

Toch ging het na de rust snel weer fout: Josip Brekalo werkte een prima uitbraak af en schoot de 2-1 binnen. Dortmund viel aan, maar kwam niet meer tot scoren. De mannen van Bosz haalden in de laatste vijf wedstrijden zo welgeteld één punt. Als Bayern München zaterdag thuis wint van FC Augsburg, staat Dortmund negen punten achter op de koploper.