Tannenberg in Steam Early Access beschikbaar

Het Nederlandse M2H en Blackmill Games melden dat hun tweede first-person-shooter Tannenberg vandaag op Steam verschenen is. De game komt uit in open bèta via Steam Early Access en volgt daarmee hetzelfde traject als dat van Verdun, welke inmiddels meer dan 1.000.000 verkocht is.

In de open bèta ervaar je de Eerste Wereldoorlog aan het Oostfront, tijdens gevechten met 64 spelers in de nieuwe ‘Maneuver’ game-modus, waar het Russische leger vecht tegen het Oostenrijk-Hongaarse leger en hun Duitse bondgenoten. In een eerdere preview van Tannenberg is te lezen wat de makers zoals veranderd hebben ten opzichte van Verdun.

De ontwikkelaars gaan deze periode gebruiken om de balans tussen teams te verbeteren, geluid- en performance-verbeteringen uit te voeren en een nieuwe gebruikersinterface te implementeren. Er staat een systeem in de steigers om bijvoorbeeld snel te kunnen wisselen tussen westerse en oosterse frontlinies. De release van Tannenberg staat gepland voor het eerste kwartaal in 2018. De audiovisuele verbeteringen zullen ook hun weg vinden naar Verdun, die rond dezelfde periode een update krijgt.