Sneijder wil zich bewijzen: "Noem het eerzucht"

Wesley Sneijder maakt weer deel uit van het Nederlands elftal, nadat hij voor de vorige interlandperiode niet werd opgeroepen. De ervaren middenvelder van Nice was er niet bij toen een zege van Oranje op Zweden niet genoeg was voor kwalificatie.

"Het niet plaatsen voor het WK sloeg in als een baksteen. Twee toernooien achter elkaar gemist... het EK van 2020 halen wordt een must. Een rol voor mezelf richting dat toernooi? Nee, het is nog te vroeg om daar wat over te zeggen", aldus Sneijder.

Aan stoppen denkt hij nog niet, al beseft Sneijder dat in de voetbalwereld de zaken snel kunnen veranderen. "Alleen: deze week gaat het zeker niet gebeuren. Dus die vraag hoeven jullie ook niet meer te stellen."

Nu bereidt de 132-voudig international zich met Oranje dus voor op de oefenwedstrijden tegen Schotland en Roemenië. "Soms is wel te begrijpen dat je een keer niet wordt opgeroepen. Maar in zo'n laatste week van de kwalificatie, met beslissende wedstrijden... Het deed pijn om nu op tv te zien dat het mis ging. En dan zit ik zo in elkaar dat ik me tóch weer wil bewijzen. Noem het eerzucht. Zo voel ik dat."