Nvidia komt met over-the-top Star Wars-GPU's

Videokaartbakker Nvidia heeft weer eens een paar leuke hebbedingetjes aangekondigd. Ditmaal betreft het een ode aan Star Wars met twee brute videokaarten in de vorm van lightsabers, gethematiseerd rondom de Galactic Empire en de Jedi Order uit het Star Wars-universum.

Het gaat hier vanzelfsprekend niet alleen om een leuk jasje. Onder het gelikte uiterlijk van gegoten aluminium en flitsende ledjes gaat een Titan Xp schuil, het huidige vlaggenschip van Nvidia en qua prestaties nog altijd de beste GPU van het moment. De beste 'bang for buck' is het dan weer niet, want deze limited editions gaan over de toonbank voor maar liefst 1200 dollar. Europrijzen zijn er nog niet, maar in dollars is de prijs vergelijkbaar met de gewone Titan Xp toen deze eerder dit jaar werd aangekondigd.

Maar dan heb je ook wat, namelijk 3840 cudacores die ieder draaien op 1.6GHz wat samen goed is voor 12TFLOPS met daarnaast 12GB aan GDDR5-geheugen dat 11Gbps kan pompen. Alle specificaties en features kun je hier bekijken.