Feyenoord mag hopen op terugkeer Van Persie

Het is al een tijdje stil rond Robin van Persie, die bij Fenerbahçe met een blessure kampt. De aanvaller werd al gelinkt aan Feyenoord.

Van Persie traint door een knieblessure al een tijdje individueel. "Hij is bijna hersteld van zijn knieblessure. De verwachting is dat hij na de interlandperiode volledig fit is", vertelt Serkan Saydam, verslaggever van de Turkse staatsomroep TRT, in gesprek met de NOS. Zijn woorden worden bevestigd door zaakwaarnemer Kees Vos.

Zelfs als Van Persie weer fit is, komt hij mogelijk niet meer in actie bij Fenerbahçe. "Ik verwacht niet dat de club hem nog een kans geeft. De club en de trainers zijn boos, omdat hij met een blessure naar Oranje ging. Daarna kwam hij terug met een knieblessure. Dat is helemaal niet goed gevallen", legt Saydam uit. "Hij verdient hier heel veel geld en dan ga je zo met ons om, zo denken de clubs hier."

Fenerbahçe kan alleen in januari nog een transfersom voor Van Persie vragen, omdat hij na dit seizoen transfervrij is. "Ik verwacht dat hij in januari vertrekt. Ik denk naar Feyenoord." Saydam heeft bij de clubleiding van Fener geïnformeerd naar de spits. "Ik heb de directie specifiek gevraagd naar Van Persie. Ze geven geen concreet antwoord."