Norris nieuwe testcoureur F1-team McLaren

Het Formule 1-team McLaren heeft Lando Norris aangesteld als test- en reservecoureur. Het 17-jarige talent vervangt hiermee Jenson Button die de rol dit jaar op zich nam en in Monaco eenmalig zijn rentree mocht maken toen Fernando Alonso op Indianapolis racete.

Norris staat bekend als een enorm talent en de jonge Brit ontving vorig jaar niet voor niets de McLaren Autosport BRDC Young Driver Award. Hij maakte die uitverkiezing helemaal waar door dit jaar in zijn debuutseizoen kampioen te worden in de FIA Europese Formule 3. Ook voerde hij op de Hungaroring een test met de MCL32 uit en maakte hierin een uitstekende indruk. Voor volgend jaar is Norris nog op zoek naar een stoeltje. De Brit gaat het racen combineren met onder meer simulator en testwerk voor McLaren. Zo wordt hij klaargestoomd voor het grote werk.

Norris: "Ik ben erg opgetogen dat ik in 2018 de test- en reservecoureur voor McLaren mag zijn. De afgelopen twaalf maanden waren een enorme ontdekkingstocht, waarvan ik iedere minuut genoten heb, en dit is een fantastisch bericht om het jaar mee af te sluiten. Ik wil het team graag helpen, beginnend volgende week op Interlagos met de bandentest. Ik ga me nog meer inspannen om te leren en mezelf te ontwikkelen. Fernando (Alonso, red.) en Stoffel (Vandoorne, red.) zijn twee fantastische leermeesters voor mij en ik ga het team helpen om verder naar voren te komen op de grid."

"Ik werk nog aan het verkrijgen van een stoeltje voor 2018, we zijn met een aantal partijen serieus in gesprek, maar rond is het nog allemaal niet. Ik hoop hier snel nieuws over te hebben."