Hallo AH, dag Jumbo!

Niet de Jumbo maar de Albert Heijn komt als grote overwinnaar uit de bus als het gaan om de beste én de meeste aanbiedingen per week. Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond. Hoewel de Albert Heijn met de reguliere prijzen aan de hoge kant zit kun je bij de grootgrutter wel het meeste besparen. Zowel op het gebied van A-merken, huismerken en verse producten heeft Albert Heijn de meeste aanbiedingen per week dan andere supermarkten.

Waar Hoogvliet en Jumbo met gemiddeld 600 aanbiedingen per week de tweede plaats delen, heeft Albert Heijn gemiddeld 1150 producten per week in de bonus. Hoewel het aanbod per filiaal kan verschillen zijn alle aanbiedingen online te bestellen. Behalve de meeste producten biedt AH ook de hoogste gemiddelde korting: maar liefst 34% . Jumbo scoort gemiddeld het laagste: slechts 25% korting. 

Honderden euro's besparen
Een gemiddeld huishouden besteed wekelijks ruim 90 euro in de supermarkt. Door alleen aanbiedingen te kopen kan men op supermarktaankopen gemiddeld 31% besparen. Door op de koopjesjacht te gaan kan er op jaarbasis ruim 1400 euro bespaard worden. Zelfs als er alleen dure en/of lang houdbare boodschappen zoals wasmiddel, vaatwastabletten en luiers in de aanbieding gekocht worden, kan dat al honderden euro's per jaar opleveren.