Ongeduldige dronkelap mept agent

Een 57-jarige man uit Papendrecht vond dat hij niet snel genoeg werd geholpen bij een politiebureau in Papendrecht en uitte zijn onvrede door scheldkanonnades, bedreigingen en uiteindelijk door het slaan van een agent.

De man ging naar het bureau om aangifte te doen van diefstal van zijn mobiele telefoon. Omdat dat niet direct kon, raadde medewerkers hem aan een afspraak te maken of via internet aangifte te doen. Dit leek sowieso de beste oplossing, omdat hij niet stabiel stond en naar alcohol rook.

Toen hij buiten kwam, trok hij flink van leer tegen twee agenten die net langsliepen. Hij schold ze uit voor klootzakken. De agenten besloten de zaak niet verder te laten escaleren en gingen het bureau binnen. Daar zagen ze dat de Papendrechter met de auto was gekomen en dat hij daar weer mee wilde wegrijden. Omdat hij duidelijk alcohol had genuttigd, was dat geen optie. Zij liepen naar de man toe en vroegen hem zijn rij- en kentekenbewijs. Die gaf hij niet af, maar wel zijn autosleutels. Daarna stapte hij uit, schold een agent opnieuw uit en gaf hem een klap in zijn gezicht.

De verdachte werd uiteraard aangehouden. Maar daarmee waren de problemen nog niet voorbij. De man verzette zich en uitte bedreigingen. Zelfs later op de arrestantenafdeling waren de doodsbedreigingen niet van de lucht. De verdachte is ingesloten en de agenten hebben aangifte gedaan.