'FC Oss wil weer TOP Oss gaan heten'

De kans is aanwezig dat voetbalclub FC Oss zijn originele naam terug krijgt. TOP Oss dus, dit heeft een woordvoerder van de gemeente Oss bevestigd. Behalve de bobo's en officials is er niemand die de naam FC Oss gebruikt. Fans van de club hebben altijd TOP Oss aangehouden in hun liederen en uitingen. 

In 2009 besloot de club tot de naamsverandering. Onder leiding van toenmalige voorzitter Bert Zwanenburg werd daarvoor gekozen. De club werd een bv en maakte en maakte een professionaliseringsslag door. Met de naam FC Oss zou de club een meer regionalere uitstraling moeten krijgen en dat zou weer extra supporters en sponsoren aan moeten trekken. 

De geruchten over de terugkeer naar de oude naam gingen al langer. Mee zal spelen dat de club in de Jupiler League buitengewoon goed draait. Eerder deze week liet een commissaris van FC Oss zich terloops al ontvallen dat een naamswijziging mogelijk in de pen zit. Officieel wil zowel de rvc als de directie van de club niet reageren op de berichtgeving. .

Volgens de woordvoerder van de gemeente heeft FC Oss bij de gemeente de vraag voorgelegd wat die ervan zou vinden als FC Oss weer TOP Oss gaat heten. De gemeente heeft nog geen standpunt ingenomen. "Ik weet niet of de club al een nieuwe naam bekend gemaakt heeft. Maar we wisten wel dat ze erover nadachten. De naam is ook echt iets dat de club zelf moet beslissen'', reageert wethouder Kees van Geffen desgevraagd.

"Maar als het na goed overleg 'TOP Oss' wordt, vind ik dat goed nieuws. Veel supporters houden van de oude naam. En ik vind het mooi als Oss ook terugkomt in die naam." Formeel gezien zullen de aandeelhouders van de clubs moeten besluiten over een naamswijziging. Ook de KNVB moet er nog mee instemmen.