Kwart vrouwen: 'Liever Netflix dan seks'

27 procent van de vrouwen kijkt liever Netflix dan dat ze seks hebben. Dit blijkt uit een onderzoek van Acties.nl, gehouden onder 1.121 Nederlanders die regelmatig series kijken. Voor mannen ligt dit percentage slechts op 4,5 procent. Het aantal jongeren dat zich ziekmeldt om te Netflixen ligt drie keer zo hoog als het gemiddelde.

2,9 procent van de ondervraagden zegt zich weleens ziekgemeld te hebben om te Netflixen. Voor jongeren is dit percentage met acht procent bijna het driedubbele. Verder heeft 7,3 procent van de Nederlanders weleens een afspraak verzet omdat er een nieuwe serie van start ging. “Denk hierbij ook aan het begin van een nieuw seizoen”, zegt Vince Franke van Acties.nl. “Ik weet dat een aantal van mijn vrienden voor het nieuwe seizoen van bijvoorbeeld Game of Thrones hun agenda vrijhouden.”

Afspraak gemist
6 procent geeft aan weleens een belangrijke afspraak te hebben gemist omdat ze bleven binge-watchen. Opvallender zijn echter de cijfers onder jongeren; hier gaat het met 12,5 procent om een ruime verdubbeling. “De bovenstaande verschillen in percentages zijn een duidelijk bewijs dat Netflix een grote rol in het leven van jongeren speelt”, aldus Franke.

45 procent van de jongeren zegt dat zijn of haar gemoedstoestand weleens negatief is beïnvloed door gebeurtenissen in een serie. Dit is flink hoger dan het landelijk gemiddelde van 31 procent. Vrouwen zijn overigens meer beïnvloedbaar dan mannen; 37 tegenover 25 procent. Franke: “Uit het onderzoek blijkt dat de emoties van bijna de helft van de jongeren worden beïnvloed door series. Jongeren lijken zeer betrokken en gehecht te zijn aan Netflix, in ieder geval fors meer dan de oudere generaties.”

Volwaardige date 
36 procent van de ondervraagden vindt een avondje Netflixen een volwaardige date. Onder jongeren is dit zelfs 50 procent. Niet alleen scoort Netflix goed onder de jeugd, ook beschouwt een aanzienlijk hoger percentage niet werkenden (40 procent) een avondje Netflix als een volwaardige date. Fulltime- en parttime werkenden scoren met 34,5 en 31 procent aanzienlijk lager. Franke: “Het is goed mogelijk dat niet-werkenden vanwege budgettaire redenen een avondje Netflix inzetten als een volwaardige date. Het is natuurlijk een stuk goedkoper dan een avondje bioscoop.”

Kwart vrouwen: 'Liever Netflix dan seks' (Foto: acties.nl)
Kwart vrouwen: 'Liever Netflix dan seks' (Foto: acties.nl)